Pizza meiknol

Pizza meiknol

Niven Kunz (restaurant NIVEN): ​‘Het idee voor dit gerecht komt van Le Garage, het restaurant van Joop Braakhekke in Amsterdam. Eén van hun specialiteiten is de pizza tonijn. Die vind ik echt geweldig. Elke keer als ik daar ben, eet ik die. Ik moet hem al wel een stuk of twintig keer gegeten hebben.’

Bereiding

1.Schaaf de witte meiknollen in dunne plakjes en blancheer ze in kokend water beetgaar. Besprenkel ze met de vinaigrette, zout en peper.

2. Snij de mini-meiknolletjes in kwarten en blancheer ze in kokend water met zout beetgaar. Bestrooi met wat zout en peper.

3. Schaaf de gele meiknol in dunne plakjes en besprenkel ze met vinaigrette, zout en peper.

4. Doe de zure room in een kom. Voeg de rasp van de limoen toe en zout en peper. Steek acht rondjes filodeeg uit, ter grootte van een ontbijtbord. Smelt de boter en kwast het filodeeg ermee in. Bestrooi vier rondjes met Parmezaanse kaas (hou nog een beetje over) en bedek ze met een ander rondje. Leg de pizzabodems op een bakplaat. Bedek ze met een bakmatje zodat het deeg niet opkrult tijdens het bakken. Bak ze in 6 minuten in een oven op 180ºC knapperig en goudbruin, laat ze afkoelen en bestrijk ze met de crème fraîche.

5. Verdeel de schijfjes witte meiknol en gele meiknol over de bodem. Leg de kwartjes minimeiknol erop. Hak de hazelnoten en strooi ze over de pizza. Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas.

– 4 witte meiknollen
– 100 ml vinaigrette van 2/3 olijfolie en 1/3 sushi-azijn
– 4 mini-meiknolletjes
– 1 gele meiknol
– 150 g zure room
– 1 limoen, geraspt
– 8 vellen filodeeg
– 50 g boter
– 50 g Parmezaanse kaas
– crème fraîche
– 100 g hazelnoten


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief