– 4 witte meiknollen
– 100 ml vinaigrette van 2/3 olijfolie en 1/3 sushi-azijn
– 4 mini-meiknolletjes
– 1 gele meiknol
– 150 g zure room
– 1 limoen, geraspt
– 8 vellen filodeeg
– 50 g boter
– 50 g Parmezaanse kaas
– crème fraîche
– 100 g hazelnoten
1.Schaaf de witte meiknollen in dunne plakjes en blancheer ze in kokend water beetgaar. Besprenkel ze met de vinaigrette, zout en peper.
2. Snij de mini-meiknolletjes in kwarten en blancheer ze in kokend water met zout beetgaar. Bestrooi met wat zout en peper.
3. Schaaf de gele meiknol in dunne plakjes en besprenkel ze met vinaigrette, zout en peper.
4. Doe de zure room in een kom. Voeg de rasp van de limoen toe en zout en peper. Steek acht rondjes filodeeg uit, ter grootte van een ontbijtbord. Smelt de boter en kwast het filodeeg ermee in. Bestrooi vier rondjes met Parmezaanse kaas (hou nog een beetje over) en bedek ze met een ander rondje. Leg de pizzabodems op een bakplaat. Bedek ze met een bakmatje zodat het deeg niet opkrult tijdens het bakken. Bak ze in 6 minuten in een oven op 180ºC knapperig en goudbruin, laat ze afkoelen en bestrijk ze met de crème fraîche.
5. Verdeel de schijfjes witte meiknol en gele meiknol over de bodem. Leg de kwartjes minimeiknol erop. Hak de hazelnoten en strooi ze over de pizza. Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas.