Zowel de Zuid-Amerikaanse, de Afrikaanse als de Indonesische keuken kennen diverse pindasoepvariaties. Mijn favoriete versie is de Surinaams-Creoolse. Er gaat bijna een pot pindakaas in: zeer machtig maar heerlijk! Ik maak deze soep vaak voor speciale gelegenheden.
1. Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten, voeg dan de knoflook, gember en madame-jeanette toe en bak omscheppend 1 minuut mee.
2. Voeg de andere ingrediënten behalve de pindakaas toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
3. Roer dan de pindakaas zorgvuldig door de soep en breng op smaak met zout en peper.
4. Verwijder de pimentkorrels en de laurierblaadjes.
5. Garneer met wat selderijblad of koriander, pinda’s en chilipeper.
Tips
Voor 5-6 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Lekker met
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.