Perzik-lavendeljam

Perzik-lavendeljam

Zég maar hallo tegen je nieuwe favoriet voor op je broodje in de zomer: perzik-lavendeljam. Je gaat dit recept direct omarmen. Sigud Kranendonk: ‘Sinds een vriendin een geweldige perzik-lavendeltaart voor mij bakte, is dit een van mijn favoriete combinaties. Doe deze jam op een croissant en je dag kan niet meer stuk.’

Ingredienten1. Dompel de perziken in kleine porties 4 minuten in kokend water, dan zijn ze makkelijker te ontvellen. Spoel ze koud af, haal de schil eraf en snijd de helften in plakjes.

2. Doe de plakjes perzik in een flinke pan met de suiker en het sap van de citroenen. Verhit geleidelijk en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger tot het mengsel kookt en laat 30 minuten doorkoken.

3. Voeg de lavendeltakjes heel toe zodat je ze er later makkelijk uit kunt vissen en kook nog 10 minuten door maar laat niet overkoken.

4. Doe een lepel jam op een bordje en zet dat in de koelkast. Als je door de afgekoelde jam een streep kunt trekken die blijft staan, is de jam goed. Schep de hete jam in gesteriliseerde potten. Hij is minstens een jaar houdbaar. Aangebroken potten moet je in de koelkast bewaren.

Credits Fotografie Sigurd Kranendonk  Recepten & foodstyling Samuel Levie
 

3-4 potjes

  • 1 kg perziken 
  • 600 g geleisuiker
  • 3 citroenen
  • 6 (onbespoten) lavendeltakjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief