Luise van The Green Kitchen Stories: ‘Groentes uit de diepvries zijn nu niet bepaald de chicste ingrediënten voor een maaltijd: door het ontdooien verliezen ze hun stevige structuur. Wel zijn ingevroren groentes perfect voor smoothies! Ze zijn vaak goedkoop, het hele jaar door verkrijgbaar en geven je smoothie een dikkere structuur dan verse groentes. In dit schaaltje zijn de zoete smaken van de peer en dadel prachtig in balans met de hartige smaken van de groentes. Ik voeg ook vaak algen (spirulinapoeder) of graspoeder toe aan mijn schaaltje, voor extra voedingsstoffen en een prachtige diepgroene kleur. Wees wel voorzichtig, want de smaak overheerst snel. Begin gewoon met ½ theelepel en voeg meer toe als je dat lekker vindt.’
1. Doe alle ingrediënten voor de smoothiebowl in de blender en mix tot een glad mengsel ‒ voeg eventueel extra dadels, gember of tarwegras toe naar smaak.
2. Schenk de smoothie in 2 kommen, verdeel de ingrediënten voor de topping erover en serveer meteen.
2 personen
Topping
Tip Rooster rauwe boekweit 5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur, of tot-ie goudkleurig is. Je kunt ook kiezen voor gekiemde en gedroogde boekweit, deze is te koop bij natuurvoedingswinkels.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.