Peer-avocadobowl

Peer-avocadobowl

Luise van The Green Kitchen Stories: ‘Groentes uit de diepvries zijn nu niet bepaald de chicste ingrediënten voor een maaltijd: door het ontdooien verliezen ze hun stevige structuur. Wel zijn ingevroren groentes perfect voor smoothies! Ze zijn vaak goedkoop, het hele jaar door verkrijgbaar en geven je smoothie een dikkere structuur dan verse groentes. In dit schaaltje zijn de zoete smaken van de peer en dadel prachtig in balans met de hartige smaken van de groentes. Ik voeg ook vaak algen (spirulinapoeder) of graspoeder toe aan mijn schaaltje, voor extra voedingsstoffen en een prachtige diepgroene kleur. Wees wel voorzichtig, want de smaak overheerst snel. Begin gewoon met ½ theelepel en voeg meer toe als je dat lekker vindt.’

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de smoothiebowl in de blender en mix tot een glad mengsel ‒ voeg eventueel extra dadels, gember of tarwegras toe naar smaak.

2. Schenk de smoothie in 2 kommen, verdeel de ingrediënten voor de topping erover en serveer meteen.

2 personen

  • 1 rijpe peer (à 140 g), geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes
  • ½ rijpe avocado, geschild, ontpit
  • 50 g broccoli, uit de diepvries
  • 50 g spinazie, uit de diepvries
  • 2-4 zachte dadels, ontpit, plus extra
  • ½-1 tl geraspte gemberwortel,  plus extra
  • ½-1 tl tarwegras, plus extra
  • 250 ml kokoswater
  • sap van ½ limoen

Topping

  • pistachenoten, fijngehakt
  • rauwe boekweit, geroosterd  (zie tip)
  • kokosrasp
  • hennepzaad of bijenpollen
  • kiwi, in kleine stukjes
  • passievruchtenpulp
  • eetbare bloemen (optioneel)

Tip Rooster rauwe boekweit   5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur, of tot-ie goudkleurig is. Je kunt ook kiezen voor gekiemde en gedroogde boekweit, deze is te koop bij natuurvoedingswinkels.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief