Pannenkoekjes met appel-karamelsaus

Pannenkoekjes met appel-karamelsaus

Bereiding

Pannenkoekjes deluxe, dat is hoe wij ze graag noemen. De appel-karamelsmaak geeft namelijk een rijke en zoete smaak aan het gerecht en de pecannoten maken het geheel helemaal af. Smullen! 

1 Meng de bloem, vanille, eieren, gesmolten boter, melk, karnemelk en het bakpoeder.

2 Smelt de suiker en boter in een pan tot er een karamelkleurige massa ontstaat. Voeg de appelpartjes, rozijnen en piment toe en bak 8–10 min. zachtjes mee.

3 Neem de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor.

4 Verhit 2 el beslag in een koekenpan en keer het pannenkoekje na een paar min. om.

5 Stapel de pannenkoekjes op borden, schep de appelpartjes en de saus erover en bestrooi met de pecannoten.

12 stuks
• 200 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• merg van 1 vanillestokje
• 2 eieren
• 30 g gesmolten boter
• 2 el melk
• 285 ml karnemelk
• plantaardige olie
• 100 g fijne kristalsuiker
• 50 g boter
• 3 appels, geschild en in partjes
• 50 g sultanarozijnen
• 1 tl piment
• 65 ml slagroom
• 100 g geroosterde pecannoten, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine