Pannenkoekjes deluxe, dat is hoe wij ze graag noemen. De appel-karamelsmaak geeft namelijk een rijke en zoete smaak aan het gerecht en de pecannoten maken het geheel helemaal af. Smullen!
1 Meng de bloem, vanille, eieren, gesmolten boter, melk, karnemelk en het bakpoeder.
2 Smelt de suiker en boter in een pan tot er een karamelkleurige massa ontstaat. Voeg de appelpartjes, rozijnen en piment toe en bak 8–10 min. zachtjes mee.
3 Neem de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor.
4 Verhit 2 el beslag in een koekenpan en keer het pannenkoekje na een paar min. om.
5 Stapel de pannenkoekjes op borden, schep de appelpartjes en de saus erover en bestrooi met de pecannoten.
12 stuks
• 200 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• merg van 1 vanillestokje
• 2 eieren
• 30 g gesmolten boter
• 2 el melk
• 285 ml karnemelk
• plantaardige olie
• 100 g fijne kristalsuiker
• 50 g boter
• 3 appels, geschild en in partjes
• 50 g sultanarozijnen
• 1 tl piment
• 65 ml slagroom
• 100 g geroosterde pecannoten, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.