Taboulé kennen we natuurlijk vooral als een bijgerechtje. Zo’n lekkere frisse salade met heel veel kruiden. Maar thuis bij de Green Kitchen serveren David & Luise deze eigen taboulé-variant met quinoa ook als hoofdgerecht. De portobello smaakt prima samen met de sinaasappel en de kaneel, en de mooie rode granaatappelpitjes fleuren de boel op. Een prachtig gezond en feestelijk gerecht op je bord.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4).
2. Wrijf de paddenstoelen schoon en gooi de steeltjes weg. Leg ze op hun kop op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven of tot ze zacht en sappig zijn.
3. Spoel ondertussen de quinoa af in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Doe in een pan en voeg 250 ml water en een snuf zeezout toe. Breng aan de kook, draai het vuur meteen laag en laat 15-20 minuten zachtjes koken. Laat iets afkoelen en vermeng dan met de rest van de ingrediënten voor de taboulé.
4. Laat de paddenstoelen iets afkoelen. Schep de taboulé bovenop de paddenstoelen, bestrooi met de granaatappelpitjes en dien op. Je kunt de taboulé in een luchtdichte doos in de koelkast 3-5 dagen bewaren.
Voor 4 personen. Veganistisch, glutenvrij.
Taboulésalade
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.