Voor 4 personen. Veganistisch, glutenvrij.
Taboulésalade
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4).
2. Wrijf de paddenstoelen schoon en gooi de steeltjes weg. Leg ze op hun kop op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven of tot ze zacht en sappig zijn.
3. Spoel ondertussen de quinoa af in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Doe in een pan en voeg 250 ml water en een snuf zeezout toe. Breng aan de kook, draai het vuur meteen laag en laat 15-20 minuten zachtjes koken. Laat iets afkoelen en vermeng dan met de rest van de ingrediënten voor de taboulé.
4. Laat de paddenstoelen iets afkoelen. Schep de taboulé bovenop de paddenstoelen, bestrooi met de granaatappelpitjes en dien op. Je kunt de taboulé in een luchtdichte doos in de koelkast 3-5 dagen bewaren.