Sporten helemaal je ding? Dan is dit olijven-notenbrood met tomaat en rozemarijn jouw nieuwe beste sportmaatje. Het is toch een partij makkelijk om dit te maken, en het allerbelangrijkste: lekker en voedzaam. Dankzij dit olijven-notenbrood kun jij er flinke workout op loslaten en is kom je niet als een dweil de gym uit – is dat even fijn.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Roer het chiazaad door de havermelk en laat 2-3 minuten intrekken. Snijd de olijven doormidden en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
3. Meng de hazelnoten, pompoenpitten, havermout en boekweitmeel in een keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg bakpoeder, agavesiroop, tomaten, rozemarijn, olijven en het chiamengsel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door.
4. Leg het deeg in een ronde, platte vorm of een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood in 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat het volledig afkoelen voor je het gaat snijden.
Voedingswaarde per snee kcal 230 vet 15 g koolhydraten 15,1 g eiwit 7 g
Voor 1 brood (± 10 sneden)
Bereiding 10 minuten / oventijd 30 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.