Olijven-noten brood met tomaat

Olijven-noten brood met tomaat

Sporten helemaal je ding? Dan is dit olijven-notenbrood met tomaat en rozemarijn jouw nieuwe beste sportmaatje. Het is toch een partij makkelijk om dit te maken, en het allerbelangrijkste: lekker en voedzaam. Dankzij dit olijven-notenbrood kun jij er flinke workout op loslaten en is kom je niet als een dweil de gym uit – is dat even fijn.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Roer het chiazaad door de havermelk en laat 2-3 minuten intrekken. Snijd de olijven doormidden en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

3. Meng de hazelnoten, pompoenpitten, havermout en boekweitmeel in een keukenmachine tot een grof mengsel. Voeg bakpoeder, agavesiroop, tomaten, rozemarijn, olijven en het chiamengsel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door.

4. Leg het deeg in een ronde, platte vorm of een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood in 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Laat het volledig afkoelen voor je het gaat snijden.

Voedingswaarde per snee kcal 230 vet 15 g koolhydraten 15,1 g eiwit 7 g

Voor 1 brood (± 10 sneden)

Bereiding 10 minuten / oventijd 30 minuten

  • 2 el chiazaad
  • 200 ml havermelk
  • 10 zwarte olijven, ontpit
  • 10 groene olijven, ontpit
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g pompoenpitten
  • 50 g havermout
  • 100 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el rozemarijnnaaldjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief