Aubergine is een van de lastigste groentes om te bereiden, maar heb je het eenmaal in de vingers dan is hij verslavend lekker. Hier lakken we hem met hoisin en bestrooien we hem voor een knappertje met sesam. Stop hem in de oven, kook er wat bulgur bij en genieten maar.
Tip: Je kunt de aubergines ook kruisgewijs insnijden en 15 minuten in de oven bakken (want dit is nu eenmaal een ovenschotelboek), maar de gerookte smaak van het grillen is een absolute meerwaarde voor dit recept.
4 personen
• 1 potje hoisinsaus
• 75 g sesamzaadjes
• 4 aubergines
• 2 grote mozzarellabollen
• 20 blaadjes basilicum
• 1 fles (720 ml) gezeefde passata (eventueel met ajuin en kruiden)
• 175 g fijne bulgur
• 1 grote bos verse peterselie, fijngehakt
• 4 lente-uitjes, fijngesneden
• 2 groene paprika’s, in blokjes gesneden
• 3 takjes verse munt, fijngehakt
• sap van 1 citroen
• 100 ml olijfolie
• peper & zout