Aubergine is een van de lastigste groentes om te bereiden, maar heb je het eenmaal in de vingers dan is hij verslavend lekker. Hier lakken we hem met hoisin en bestrooien we hem voor een knappertje met sesam. Stop hem in de oven, kook er wat bulgur bij en genieten maar.
Tip: Je kunt de aubergines ook kruisgewijs insnijden en 15 minuten in de oven bakken (want dit is nu eenmaal een ovenschotelboek), maar de gerookte smaak van het grillen is een absolute meerwaarde voor dit recept.
4 personen
• 1 potje hoisinsaus
• 75 g sesamzaadjes
• 4 aubergines
• 2 grote mozzarellabollen
• 20 blaadjes basilicum
• 1 fles (720 ml) gezeefde passata (eventueel met ajuin en kruiden)
• 175 g fijne bulgur
• 1 grote bos verse peterselie, fijngehakt
• 4 lente-uitjes, fijngesneden
• 2 groene paprika’s, in blokjes gesneden
• 3 takjes verse munt, fijngehakt
• sap van 1 citroen
• 100 ml olijfolie
• peper & zout
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.