Nachoschotel met Appenzeller & guacamole

Nachoschotel met Appenzeller & guacamole

Binnenkort een (klein) feestje? Duik de keuken in voor deze nacho-kaasschotel met guacamole en bonen. Want eerlijk: we kennen niemand die hem niet lekker vindt. We serveren hier wat rijst on the side, maar dat is een keuze en hangt er maar net van af wat voor type feestje je hebt – weglaten kan én mag natuurlijk altijd.

Ingredienten

 

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst vervolgens afgedekt nog 10 minuten nastomen en meng dan met een vork 2 eetlepels olijfolie erdoor, plus naar smaak wat zout. Laat de rijst iets afkoelen en schep hem vervolgens in een mooie kom.3. Schenk intussen de groentebouillon in een steelpan en roer de Mexicaanse dipsaus erdoor. Verwarm dit op middelhoog vuur en schep dan de kidneybonen en de helft van de maiskorrels erbij. Roer door elkaar en verwarm nog ongeveer 2 minuten.

4. Haal de steelpan van het vuur en roer de zongedroogde tomaten en de helft van de gehakte koriander erdoor. Breng op smaak met 1 theelepel tabasco en schep vervolgens in een kom.

5. Leg de tortilla- en groentechips op een vuurvaste schaal en verdeel er de plakken Appenzeller® over. Zet de schaal boven in de voorverwarmde oven en gratineer de kaas 3 minuten, tot hij gesmolten is en bubbelt.

6. Garneer de nacho-kaasschotel met het bonen-maismengsel, de rest van de mais en verse koriander, guacamole, limoensap, gerookte-paprikapoeder en wat extra tabasco naar smaak. Geef de rijst erbij.

Tip

Ook lekker met een zure room om de nacho’s in te dippen.

Appenzeller®

We zijn dol op Zwitserse kazen en daar hoort deze Appenzeller® ook zeker bij. De kruidige kaas wordt op basis van rauwe melk volgens traditioneel recept bereid in het Appenzeller®-land in het noordoosten van Zwitserland. Klinkt als een sprookje, en zoals die verhalen altijd eindigen is het met deze Appenzeller® ook: één en al goeds!

 

4-6 personen

Bereidingstijd: 25-30 minuten

Oventijd: 3 minuten

  • 100 g snelkookrijst
  • 2 el plantaardige olie
  • zout
  • 25 ml groentebouillon
  • 1 potje Mexicaanse dipsaus (à 300 g), naar keuze
  • 1 blikje kidneybonen (à 400 g), afgespoeld, uitgelekt
  • 1 blikje maiskorrels (à 150 g), afgespoeld, uitgelekt
  • 4 el zongedroogde tomaten, op olie, uitgelekt, in grove stukjes
  • 6 el grofgehakte korianderblaadjes
  • 1 tl tabasco, plus extra naar smaak
  • 1 zak tortillachips (à 185 g)
  • 1 klein zakje bieten- of groentechips (à 40 g)
  • 8 plakken Appenzeller®, in plakken à 2 mm dik
  • 2 bakjes kant-en-klare guacamole (à 175 g per bakje), koelversschap
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder

Ook nodig

  • steelpan
  • vuurvaste ovenschaal

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief