Moules au poivre

Moules au poivre

Sergio Herman: “Ook dit is een klassieke smaak die met me is meegelift vanuit Singapore. Mosselen en peper: dat is toch écht de ware liefde”.

Bereiding

  1.  Meng voor de pepersaus alle ingrediënten ervoor in een kom en mix door met een staafmixer of in een blender.
  2. Meng de spitskool met de olijfolie, sushi-azijn, fleur de sel en peper in een kom en laat even marineren.
  3. Bak intussen de mosselen volgens de uitleg in de basistechniek* en verwijder de bovenste helft van de schelpen. Doe de mosselen terug in de pan en voeg 8 eetlepels pepersaus en de boter toe. Laat 1 minuut zachtjes stoven en roer door.
  4. Serveer de mosselen in de pan. Werk af met de gemarineerde spitskool, de lente-ui en limoenrasp.

*Basistechniek bakken:
voor 500 gram mosselen

  • 500 gram Zeeuwse mosselen
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn versneden
  • 3 takjes tijm, gerist
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 ml witte wijn
  • 40 gram gezouten boter, in blokjes

Bereiding:

  1. Vul een grote pan of de wasbak met ruim water en spoel de mosselen hierin. Giet af, laat er schoon water in lopen en spoel de mosselen nog 2 keer opnieuw. Gooi schelpen die boven komen drijven weg, die kunnen slecht zijn. Gooi ook schelpen met barsten erin weg.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de mosselen toe.
  3. Doe de sjalot, knoflook en tijm erbij en een flinke draai peper.
  4. Blus af met de witte wijn.
  5. Leg direct 30 seconden het deksel erop en schud de pan.
  6. Voeg de blokjes boter toe en zet het vuur uit terwijl de boter smelt.
  7. Serveer direct.

 

 

 

2 personen

Voor de Singapore-pepersaus
• 4 eetl. ketjap manis
• 5 eetl. oestersaus
• 20 gram gember, geschild en fijn versneden
• 1 teen knoflook, fijn gesneden
• 1 theel. korianderzaad, kort geroosterd in een droge bakpan
• 3 theel. versgemalen pepermix (½ zwarte peper, ½ witte peper)
• 1½ eetl. kristalsuiker

En verder
• ¼ spitskool, in fijne reepjes
• 2 eetl. olijfolie
• 1 eetl. sushi-azijn
• snuf fleur de sel en versgemalen zwarte peper
• 20 mosselen
• 2 eetl. gezouten boter
• 2 eetl. fijne reepjes lente-ui, opgekruld in ijswater
• geraspte schil van ½ limoen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief