Zijn mosselen in het seizoen, dan kun je eigenlijk maar één ding doen: haast je naar de visboer of supermarkt en haal een flinke kilo van deze overheelijke schelpen (bijvoorbeeld de mosselen van Fish Tales). Volg vervolgens dit supersimpele recept van onze visexpert Bart van Olphen en het is gegarandeerd genieten geblazen!
1. Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpan en bak de sjalot, knoflook en bijna alle rode chilipeper in 2-3 minuten zacht. Blus af met de sake en voeg de mosselen toe. Stoom de mosselen in 4-5 minuten gaar – als de schelpen open staan zijn ze goed.
2. Schep de mosselen uit de pan, meng de zwarte bonensaus door het mosselvocht en kook op laag vuur in tot een licht ingedikte saus. Meng dan het limoensap erdoor en voeg de mosselen weer toe. Verwarm ze nog 1-2 minuten mee.
3. Schep de mosselen in een diep bord, druppel er nog wat van de saus over en bestrooi met het limoenrasp, de bosui en rest van de chilipeper.
Dit is een recept van Bart van Olphen.
[Credits: fotografie David Loftus]
Voor 2 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.