Misosoep met varkensvlees & wintergroenten

Misosoep met varkensvlees & wintergroenten

Dit is een echte wintersoep in Japan. Traditioneel wordt deze soep gemaakt met kliswortel, maar dat is in Europa minder goed verkrijgbaar. Sinds ik in Londen woon, heb ik echter aardperen ontdekt en die hebben dezelfde aardse smaak als kliswortel, dus die kun je hier goed voor gebruiken.

Ingredienten



1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees, de rettich, wortels en aardperen toe. Bak alles 3 minuten. 

2. Schenk er 1,5 liter water bij en breng het geheel aan de kook. Schep tijdens het koken het vet eraf dat komt bovendrijven. Kook de groenten tot ze gaar zijn; dat duurt ongeveer 15 minuten. 

3. Meng de miso in een kommetje met een paar lepels van het kookvocht uit de pan; roer net zolang tot de miso helemaal is opgelost.

4. Schenk dit mengsel terug in de pan, draai het vuur laag en laat alles nog 5 minuten sudderen; laat de soep niet meer koken.

5. Schep de soep in 4 kommen en strooi de lente-uitjes erover. Je kunt ook wat shichimi togarashi toevoegen als je de soep iets pittiger wilt maken.

Voor 4 personen, 10 minuten voorbereiding, 25 minuten bereiding:

Vers:

  • 400 g varkensfilet, in plakjes van 5 mm (of in dunne plakken gesneden rollade, overtollig vet verwijderd)
  • 240 g rettich, in schijfjes en vervolgens in vieren
  • 200 g wortels, in halvemaantjes van 5 mm
  • 240 g aardperen (ongeveer 4 middelgrote) of kliswortel, geschild en in plakjes
  • 6 lente-uitjes, diagonaal in dunne ringen

Voorraadkast:

  • ½ theelepel zonnebloemolie
  • 6 eetlepels witte miso
  • shichimi togarashi (uit de winkel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine