Voor 4 personen, 10 minuten voorbereiding, 25 minuten bereiding:
Vers:
Voorraadkast:
1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het varkensvlees, de rettich, wortels en aardperen toe. Bak alles 3 minuten.
2. Schenk er 1,5 liter water bij en breng het geheel aan de kook. Schep tijdens het koken het vet eraf dat komt bovendrijven. Kook de groenten tot ze gaar zijn; dat duurt ongeveer 15 minuten.
3. Meng de miso in een kommetje met een paar lepels van het kookvocht uit de pan; roer net zolang tot de miso helemaal is opgelost.
4. Schenk dit mengsel terug in de pan, draai het vuur laag en laat alles nog 5 minuten sudderen; laat de soep niet meer koken.
5. Schep de soep in 4 kommen en strooi de lente-uitjes erover. Je kunt ook wat shichimi togarashi toevoegen als je de soep iets pittiger wilt maken.