Mezzeselectie

Mezzeselectie

Serveer deze mezzeselectie met geroosterd pitabrood, yoghurt en crudités naar keuze.

Bereiding

1 Muhammara (oranje saus bovenaan)
Laat geroosterde paprika’s uit een pot uitlekken en pureer ze in de keukenmachine glad met een handvol broodkruimels, wat walnoten, gehakte knoflook, een rode chilipeper plus een scheutje olijfolie. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.

2 Köfte (stokjes lamsgehakt)
Kruid lamsgehakt in een kom met komijn en geperste knoflook, en kneed het om metalen vleespennen heen. Verhit een grillpan tot-ie gloeiend heet is en bak hierin de köfte 3–3½ minuten per kant, tot ze gaar en mooi geschroeid zijn.

3 Fattoush (in het linker schaaltje)
Meng het citroensap, de sumak en olijfolie in een kom. Snijd wat radijsjes, komkommer, lente-uitjes, sla (little gem) en kerstomaten in stukjes en doe ze in een andere kom. Bak stukjes pitabrood knapperig in wat olie. Schep alles door elkaar.

4 Wittebonendip (schaal rechts onderaan)
Fruit wat gesnipperde ui en gehakte knoflook in olijfolie met wat gedroogde oregano, roer er cannellinibonen uit blik (uitgelekt) door. Pureer alles met een scheutje water en wat olijfolie. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. 

1. Muhammara
• geroosterde paprika’s uit pot
• handvol broodkruimels
• walnoten
• teentje gehakte knoflook
• rode chilipeper
• olijfolie
• zout en peper

2. Köfte
• lamsgehakt
• komijn
• teentje knoflook

3. Fattoush
• citroensap van 1 citroen
• sumak
• olijfolie
radijsjes
komkommer
lente-uitjes
• sla (little gem)
• kerstomaten

4. Wittebonendip
• 1 gesnipperde ui
• teentje knoflook, gehakt
• gedroogde oregano
• cannellinibonen (uit blik)
• olijfolie
• peper
• zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine