​Meringuerol met zomerfruit

Bereiden

Bij meringue denk je vaak aan het knapperige en brosse schuim, maar het kan ook anders. In plaats van meringue langzaam te drogen, zoals gebruikelijk is, wordt de meringue in dit recept heet en kort gebakken, waardoor de buitenkant stolt en het binnen heerlijk smeuïg blijft.

1. Verwarm de oven voor op 180 °C  en bekleed een diepe bakplaat van 25x35 centimeter met bakpapier.

2. Doe de eiwitten en het zout in een vetvrije kom en klop deze stijf op. Voeg zodra de eiwitten schuimig beginnen te worden, lepel voor lepel de suiker toe. Klop door tot het eiwit stijf is en er geen suikerkorrels meer in de meringue te voelen zijn. Klop als laatste de maïzena door het opgeklopte eiwit. Verdeel het eiwit over de bakplaat en strijk dit glad.

3. Bak de meringue 18-23 minuten, tot deze lichtbruin is. Laat de plak vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Keer de meringue om op een nieuw stuk bakpapier en verwijder voorzichtig het oude bakpapier aan de bovenkant. Bestrijk de plak met de slagroom, maar laat hierbij een stuk van ongeveer 5 centimeter aan de korte kant onbedekt.

5. Verdeel het zomer­fruit over de slagroom en rol de plak op vanaf de korte zijde, beginnend bij de kant met de vulling.

6. Zorg dat de naad van de meringuerol aan de onderkant zit en bestuif de rol licht met poedersuiker.

Dit recept komt uit het boek ‘Bakbijbel’ van Rutger van den Broek (€29,99, Carrera Culinair).

[Credits: fotografie Harold Pereira] 
 



Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!