Met dit recept van duurzame visexpert Bart van Olphen haal je de smaken van India in huis! Serveer deze gekruide sardines met een verfrissende yoghurt-komkommersalade.
1 Meng voor de salade de komkommer met de yoghurt en het rasp en sap van de citroen in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
2 Meng de kurkuma, het chilipoeder, peper en zout in een schaaltje.
3 Snijd de sardines 5 tot 7 keer schuin in, afhankelijk van de grootte, met een tussenafstand van steeds 1 cm.
4 Smeer de kruiden goed in de ingesneden vis, zodat het visvlees tijdens het bakken veel smaak opneemt.
5 Verhit een pan met kokosolie op middelhoog tot hoog vuur. Bak de sardines in 3 tot 5 minuten aan elke kant op hoog vuur, totdat de binnenkant gaar en de huid krokant gebakken is.
6 Laat de sardines uitlekken op wat keukenpapier.
7 Leg de sardines op een bord of schaal, en serveer ze met de yoghurt-komkommersalade.
Dit is een recept van Bart van Olphen.
[Credits: fotografie David Loftus]
4 personen
Yoghurt-komkommersalade
• 1 komkommer, in dunne plakjes
• 150 ml yoghurt
• rasp en sap van ½ citroen
• zout en peper
Masala pan fried sardines
• 1 tl kurkuma
• 4 el chilipoeder
• 2 tl zwarte peper
• 2 tl zout
• 12 sardines, ontschubd,
ingewanden verwijderd
• 4 el kokosolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.