Alle smaken van de Marokkaanse keuken – kikkererwten, munt, kersen, koriander – komen samen in deze supersmaakvolle salade.
1. Schraap de pitjes uit de komkommer, snijd beide helften in halvemaanplakjes en doe in een kom.
2. Snijd of schaaf de wortels in dunne plakjes (liefst met een mandoline) en voeg ze toe. Voeg de kikkererwten, munt, dille en gedroogde kersen toe, en meng alles goed.
3. Voor de dressing: rooster het korianderzaad in een droge pan tot de geur vrijkomt en stamp fijn in een vijzel. Doe samen met de honing, het citroensap, de olijfolie en zout en peper in een jampot, en schud voor gebruik.
4. Rooster de hazelnoten goudbruin en hak ze grof.
5. Schep de dressing en salade door elkaar in een schaal en strooi de noten erover.
2 personen
• 1 komkommer, in de lengte gehalveerd
• 2 wortels
• 1 blikje kikkererwten à 400 g, uitgelekt en afgespoeld
• blaadjes van 1 bosje munt
• 1 bosje dille
• 25 g gedroogde kersen, grof gehakt
Dressing
• 1 tl korianderzaad
• 1 tl honing
• sap van ½ citroen
• 3 el extra vergine olijfolie
• 50 g blanke hazelnoten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.