2 personen
• 1 komkommer, in de lengte gehalveerd
• 2 wortels
• 1 blikje kikkererwten à 400 g, uitgelekt en afgespoeld
• blaadjes van 1 bosje munt
• 1 bosje dille
• 25 g gedroogde kersen, grof gehakt
Dressing
• 1 tl korianderzaad
• 1 tl honing
• sap van ½ citroen
• 3 el extra vergine olijfolie
• 50 g blanke hazelnoten
1. Schraap de pitjes uit de komkommer, snijd beide helften in halvemaanplakjes en doe in een kom.
2. Snijd of schaaf de wortels in dunne plakjes (liefst met een mandoline) en voeg ze toe. Voeg de kikkererwten, munt, dille en gedroogde kersen toe, en meng alles goed.
3. Voor de dressing: rooster het korianderzaad in een droge pan tot de geur vrijkomt en stamp fijn in een vijzel. Doe samen met de honing, het citroensap, de olijfolie en zout en peper in een jampot, en schud voor gebruik.
4. Rooster de hazelnoten goudbruin en hak ze grof.
5. Schep de dressing en salade door elkaar in een schaal en strooi de noten erover.