Deze Marokkaanse bloemkoolcouscous is zo eenvoudig, dat het wordt makkelijk hier makkelijk had voor gepast in de titel van het recept. Niet te veel poespas, maar wel lekker eten – precies waar je zin in hebt op dagen dat de minuten harder wegtikken dan je lief is. Dus duik de keuken in en tover deze Marokkaanse bloemkoolcouscous op tafel, voor jou en voor het hele gezin. Eetsmakelijk!
1. Schil de bataat en snijd in kleine blokjes. Verhit de kokosolie in een pan. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak deze glazig. Bak de paprikapoeder en mee en voeg de bataat toe.
2. Maal de bloemkool fijn tot couscouskorrels en bak ze kort mee. Snijd de paddenstoelen in plakken. Bak in een andere pan de paddenstoelen en voeg de harissa toe.
3. Voeg de bloemkoolcouscous toe aan de gebakken paddenstoelen en schep hier de bonen door. Breng op smaak met coconut aminos en ketjap. Garneer met cashewnoten en pompoenpitten.
4. Snijd de abrikozen in stukken en schep die door de couscous.
TIP VOOR NIET-VEGA(N)S Dit gerecht laat zich ook goed combineren met gegrilde kip.
Voedingswaarde per persoon kcal 452 vet 13,1 g koolhydraten 57,8 g eiwit 17,5 g
Voor 2 personen
Bereiding 20 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.