Marokkaanse bloemkool couscous

Marokkaanse bloemkool couscous

Deze Marokkaanse bloemkoolcouscous is zo eenvoudig, dat het wordt makkelijk hier makkelijk had voor gepast in de titel van het recept. Niet te veel poespas, maar wel lekker eten – precies waar je zin in hebt op dagen dat de minuten harder wegtikken dan je lief is. Dus duik de keuken in en tover deze Marokkaanse bloemkoolcouscous op tafel, voor jou en voor het hele gezin. Eetsmakelijk!

Bereiding

1. Schil de bataat en snijd in kleine blokjes. Verhit de kokosolie in een pan. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak deze glazig. Bak de paprikapoeder en mee en voeg de bataat toe.

2. Maal de bloemkool fijn tot couscouskorrels en bak ze kort mee. Snijd de paddenstoelen in plakken. Bak in een andere pan de paddenstoelen en voeg de harissa toe.

3. Voeg de bloemkoolcouscous toe aan de gebakken paddenstoelen en schep hier de bonen door. Breng op smaak met coconut aminos en ketjap. Garneer met cashewnoten en pompoenpitten.

4. Snijd de abrikozen in stukken en schep die door de couscous.

TIP VOOR NIET-VEGA(N)S Dit gerecht laat zich ook goed combineren met gegrilde kip.

Voedingswaarde per persoon kcal 452 vet 13,1 g koolhydraten 57,8 g eiwit 17,5 g

Voor 2 personen

Bereiding 20 minuten

  • 1 zoete aardappel (bataat)
  • kokosolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl zoet paprikapoeder
  •  1/2 bloemkool
  • 200 g paddenstoelen
  • 1 el harissa
  • 240 g kidneybonen
  • 1 el coconut aminos
  •  ketjap
  • handvol cashewnoten
  • 2 el pompoenpitten
  • 4 gedroogde abrikozen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief