Dit makkelijke recept met makreel en harissa is precies wat je nodig hebt als de tijd dringt.
1 Trek het vel van de visfilets voorzichtig een beetje los en kerf het 4 of 5 keer in. Bestrooi de vis met zout en peper en bedek hem met de harissa, de helft van de olie, citroenrasp en wat sap.
2 Doe de couscous en tuinbonen in aparte kommen en giet er kokend water bij tot ze onderstaan. Leg een bord op de kom met couscous en laat beide 5 minuten staan. Giet dan de bonen af, spoel ze schoon en roer ze door de couscous. Hak de radijsjes, het groen en de peterselie en snijd de lente-uitjes in ringen. Roer alles samen met de rest van de olie en het citroensap door de couscous en breng op smaak met flink wat zout en peper.
3 Verhit een koekenpan op hoog vuur. Veeg de marinade van de visfilets en bak ze met het vel omlaag 3-4 minuten, tot ze knapperig zijn – bestrijk ze tussendoor met de marinade. Keer
de vissen en bak ze nog 1 minuut. Serveer ze met de couscous.
2 PERSONEN
• 2 makreelfilets
• 4 tl harissapasta
• 2 el extra vergine olijfolie
• 1 citroen
• 100 g volkorencouscous
• 150 g vers gedopte of diepvriestuinbonen
• 150 g radijsjes
• 1 bosje platte peterselie
• 4 lente-uitjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.