Makreel met tuinbonen-radijstabouleh

Makreel met tuinbonen-radijstabouleh

Dit makkelijke recept met makreel en harissa is precies wat je nodig hebt als de tijd dringt. 

Bereiding



1 Trek het vel van de visfilets voorzichtig een beetje los en kerf het 4 of 5 keer in. Bestrooi de vis met zout en peper en bedek hem met de harissa, de helft van de olie, citroenrasp en wat sap.

2 Doe de couscous en tuinbonen in aparte kommen en giet er kokend water bij tot ze onderstaan. Leg een bord op de kom met couscous en laat beide 5 minuten staan. Giet dan de bonen af, spoel ze schoon en roer ze door de couscous. Hak de radijsjes, het groen en de peterselie en snijd de lente-uitjes in ringen. Roer alles samen met de rest van de olie en het citroensap door de couscous en breng op smaak met flink wat zout en peper.

3 Verhit een koekenpan op hoog vuur. Veeg de marinade van de visfilets en bak ze met het vel omlaag 3-4 minuten, tot ze knapperig zijn – bestrijk ze tussendoor met de marinade. Keer
de vissen en bak ze nog 1 minuut. Serveer ze met de couscous.

2 PERSONEN

• 2 makreelfilets

• 4 tl harissapasta

• 2 el extra vergine olijfolie

• 1 citroen

• 100 g volkorencouscous

• 150 g vers gedopte of diepvriestuinbonen

• 150 g radijsjes

• 1 bosje platte peterselie

• 4 lente-uitjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine