1. Doe de roomkaas in een kommetje. Snipper de knoflook en sjalot en meng die door de kaas. Snij de verse kruiden fijn en meng ze met de gedroogde kruiden. Proef of er nog zout en peper bij moet en bestrooi naar smaak.
2. Stamp de noten in de vijzel fijn. Vorm met een kleine ijsschep bolletjes van de kruidenkaas en haal ze door het notengruis. Stop je lunchbox goed vol met rucola en beleg de rucola met granaatappelpitten. (Die koop ik overigens meestal zo in plaats van een hele granaatappel te lijf te gaan. Heel handig – en ik durf het haast niet hardop te zeggen – ze zijn altijd lekkerder.)
3. Maak de salade ter plekke aan met balsamicoazijn en extra vierge olijfolie en een beetje zout en peper.
Voor ongeveer 14 balletjes
Verse kruidenkaas
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.