“Romesco is een van de belangrijkste sauzen uit de Spaanse keuken. Hij wordt gemaakt op basis van tomaten en amandelen en soms hazelnoten. Ik eet romesco graag bij vlees en vis, maar hij wordt ook standaard geserveerd bij calçots (ze lijken op onze lente-uitjes). De oorspronkelijke versie is wat grover van structuur, maar ik heb er een iets fijnere crème van gemaakt, dat dipt makkelijker.” – Sergio Hermans.
1. Verwarm de oven voor tot 190 ⁰C. Meng de tomaten, de knoflook, 50 gram amandelen, de puntpaprika’s, de tijm, de chilipeper, de olijfolie, de twee soorten azijn, zeezout en witte peper in een vuurbestendige braadslee. Rooster circa 30 minuten in de oven.
2. Neem de braadslee uit de oven. Zet op laag vuur en laat 15-20 minuten uitdampen en garen.
3. Schep de geroosterde ingrediënten inclusief de vrijgekomen jus in de blender. Draai tot een dikke crème. Kruid eventueel extra met zeezout en witte peper.
4. Verhit een grillpan. Gril de lente-uitjes in hun geheel circa 1 minuut rondom met een scheutje olijfolie. Kruid met fleur de sel.
5. Vul een mooi diep schaaltje met romesco. Hak de overige amandelen grof en strooi ze over de romesco. Werk af met de limoenrasp. Serveer met de lente-uitjes en dip ze in de romesco. Ook heerlijk met geroosterd zuurdesembrood.
Voor 2 personen.
Benodigdheden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.