Lasagnepannetjes

Lasagnepannetjes

Het zijn lasagnepannetjes die de tafel sieren. Want een grote schaal is natuurlijk enig (en lekker!), maar niets gaat boven een portie gezelligheid op tafel. Iedereen kan genieten van een eigen schaaltje, en er is geen discussie wie het laatste stukje mag. Geniet maar lekker van deze lasagnepannetjes, het gaat een (doordeweeks)feestje worden!

Bereiding

1. Leg voor de pastavellen de mozzarella en roomkaas in een magnetronschaal. Laat steeds 20 seconden draaien op de hoogste stand en roer tussendoor, gedurende totaal 1 minuut en 20 seconden. Meng snel het amandelmeel door de kaas en rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 2 mm. Verwijder het bovenste bakpapier en zet de pastavellen tot gebruik in de koelkast.

2. Verhit de kokosolie in een grote diepe koekenpan op middelhoog/hoog vuur. Bak de ui, venkel, venkelzaad en paprikapoeder al roerend 4 minuten of tot de ui zacht wordt. Kruid naar smaak.

3. Doe het kipgehakt in de pan en bak het 5 minuten mee of tot het bruin is. Roer het gehakt met een houten lepel rul. Voeg de tomaatjes, rozemarijn en 375 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen of tot de saus is ingedikt. Kruid naar smaak.

4. Verwarm intussen voor de bechamelsaus de room en nootmuskaat in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de mozzarella toe en roer tot hij gesmolten is. Houd afgedekt warm.

5. Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet 2 vuurvaste koekenpannetjes met een bodem van 12 cm doorsnee in.

6. Scheur de pastavellen in 6 gelijke stukken. Schep 2 lepels kipmengsel in elk pannetje. Leg er een pastavel op en herhaal nog 2 keer. Eindig met een pastavel. Verdeel de bechamelsaus gelijkmatig over de pannetjes.

7. Zet de pannetjes op een bakblik en schuif het boven in de oven. Bak 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt. Laat 5 minuten rusten voor het serveren. Bestrooi met zeezoutvlokken en vers gemalen zwarte peper.

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 55 minuten

  • 2 el kokosolie
  • 1 kleine ui (80 g), fijngehakt
  • ½ kleine venkelknol (100 g), fijngehakt
  • 1 tl venkelzaad, gekneusd
  • 1 el zoet paprikapoeder
  • 350 g kipgehakt
  • 400 g kerstomaatjes uit blik
  • 1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 375 ml water zeezoutvlokken zwarte peper, vers gemalen Pastavellen
  • 125 g geraspte mozzarella
  • 1½ el roomkaas
  • 60 g amandelmeel

Bechamelsaus

  • 80 ml kookroom
  • ¼ tl vers geraspte nootmuskaat
  • 50 g geraspte mozzarella

Voedingswaarde per portie

43 g totaal vetgehalte (23 g verzadigde vetten)

2349 kJ (561 cal)

9 g koolhydraten

33 g eiwitten

4 g vezels


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine