Door de saus zachtjes in te laten koken krijgen de lamskoteletten een lekker sticky laagje.
1. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote braadpan. Voeg 1 kg baby-sjalotjes toe en bak ze 5–7 minuten. Zet ze apart.
2. Bak 4 lamskoteletten (zonder bot) bruin in de pan. Doe de uitjes er weer bij, met 4 tenen knoflook in plakjes, 500 g gesneden wortels, 2 eetlepels gehakte peterselie en zout en peper. Roer goed en warm door.
3. Voeg 1 glas droge witte wijn, 100 ml gezeefde tomaten en 400 ml bouillon toe.
4. Laat afgedekt 1½–2 uur zachtjes koken tot de saus ingedikt en het vlees mals is.
Ingrediënten
– 1 kg baby-sjalotjes
– 4 lamskoteletten (zonder bot)
– 4 tenen knoflook
– 500 g gesneden wortels
– 2 el gehakte peterselie
– 1 glas droge witte wijn
– 100 ml gezeefde tomaten
– 400 ml bouillon
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.