Lams-wortelstoofpotje

Intro

Door de saus zachtjes in te laten koken krijgen de lamskoteletten een lekker sticky laagje. 

Ingrediënten

Ingrediënten
– 1 kg baby-sjalotjes
– 4 lamskoteletten (zonder bot)
– 4 tenen knoflook
– 500 g gesneden wortels
– 2 el gehakte peterselie
– 1 glas droge witte wijn
– 100 ml gezeefde tomaten
– 400 ml bouillon

Bereiding



1. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote braadpan. Voeg 1 kg baby-sjalotjes toe en bak ze 5–7 minuten. Zet ze apart.

2. Bak 4 lamskoteletten (zonder bot) bruin in de pan. Doe de uitjes er weer bij, met 4 tenen knoflook in plakjes, 500 g gesneden wortels, 2 eetlepels gehakte peterselie en zout en peper. Roer goed en warm door. 

3. Voeg 1 glas droge witte wijn, 100 ml gezeefde tomaten en 400 ml bouillon toe. 

4. Laat afgedekt 1½–2 uur zachtjes koken tot de saus ingedikt en het vlees mals is.