Kweeperensalade & karameldressing

Kweeperensalade & karameldressing

De kweepeer is de ster van het gerecht. De dressing, gemaakt van het pocheervocht van de kweeperen, is een soort vloeibare karamel. Het fruit kan een dag van tevoren worden gepocheerd.

Bereiding

1. Doe de kweeperen in een grote pan met de anijsster, kruidnagels, laurierblaadjes en het appelsap. Pocheer ze in 20 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

2. Neem de kweeperen met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Schenk 200 ml van het pocheervocht in een kleinere pan. Voeg de ciderazijn en suiker toe en laat het zachtjes inkoken tot een dikke, goudoranje siroop. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

3. Doe de boerenkool en roodlof in een grote kom. Snijd het vruchtvlees van de kweeperen van het klokhuis en snijd in dunne partjes. Doe in de kom.

4. Meng de siroop met dezelfde hoeveelheid olijfolie en voeg zout en peper toe – dit is de karameldressing. Besprenkel de salade ermee en verdeel die over 8 borden. Bestrooi met de amandelen en geraspte kaas.

Ps, wil je hem veganistisch, laat dan de kaas weg.

Per portie 430 kcal, 17,4 g vet (4,7 g verzadigd), 4,4 g eiwit, 63,2 g koolhydraten, 57,6 g suikers

Recept: Anna Jones; Fotografie: Jonathan Gregson

8 personen

  • 2 kweeperen, geschild, heel gelaten
  • 1 anijsster
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 750 ml troebel appelsap
  • 2 el ciderazijn
  • 3 el suiker
  • 1 struik boerenkool, in stukjes gescheurd
  • blaadjes van 2 struikjes roodlof
  • olijfolie
  • handvol amandelen
  • stukje pittige harde kaas, geraspt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine