De kweepeer is de ster van het gerecht. De dressing, gemaakt van het pocheervocht van de kweeperen, is een soort vloeibare karamel. Het fruit kan een dag van tevoren worden gepocheerd.
1. Doe de kweeperen in een grote pan met de anijsster, kruidnagels, laurierblaadjes en het appelsap. Pocheer ze in 20 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
2. Neem de kweeperen met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Schenk 200 ml van het pocheervocht in een kleinere pan. Voeg de ciderazijn en suiker toe en laat het zachtjes inkoken tot een dikke, goudoranje siroop. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
3. Doe de boerenkool en roodlof in een grote kom. Snijd het vruchtvlees van de kweeperen van het klokhuis en snijd in dunne partjes. Doe in de kom.
4. Meng de siroop met dezelfde hoeveelheid olijfolie en voeg zout en peper toe – dit is de karameldressing. Besprenkel de salade ermee en verdeel die over 8 borden. Bestrooi met de amandelen en geraspte kaas.
Ps, wil je hem veganistisch, laat dan de kaas weg.
Per portie 430 kcal, 17,4 g vet (4,7 g verzadigd), 4,4 g eiwit, 63,2 g koolhydraten, 57,6 g suikers
Recept: Anna Jones; Fotografie: Jonathan Gregson
8 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.