Deze waanzinnige korma moet even een half uurtje pruttelen, maar dan heb je uiteindelijk wel een ongelooflijk smaakvol gerecht op tafel staan!
1. Verhit de olie en bak de uisnippers en preiringen tot ze zacht zijn. Voeg knoflook, gember en specerijen toe, roer een paar minuten en voeg dan twee derde van de cashewnoten en alle groenten toe.
2. Laat 5 minuten smoren en voeg dan bouillon en kokosmelk toe. Laat de korma afgedekt 30 minuten zacht koken.
3. Roer de yoghurt en de rest van de noten erdoor. Geef er rijst bij en flink wat koriander.
4 personen
• 3 el olie
• 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
• 1 prei, in ringen
• 6 tenen knoflook, gehakt
• stuk gember (ca. 8 cm), geschild en fijngehakt
• 2 tl van elk: komijn- en korianderzaad, geroosterd en gemalen
• 1 el kardemompeulen, gekneusd
• 2 tl chilipoeder
• 150 g cashewnoten
• 2 zoete aardappels, 2 wortels, 2 aardappels en 2 pastinaken, alle geschild en in blokjes
• 400 ml bouillon
• 300 ml kokosmelk (light)
• 100 ml Griekse yoghurt
• handvol koriander, grof gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.