4 personen
• 3 el olie
• 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
• 1 prei, in ringen
• 6 tenen knoflook, gehakt
• stuk gember (ca. 8 cm), geschild en fijngehakt
• 2 tl van elk: komijn- en korianderzaad, geroosterd en gemalen
• 1 el kardemompeulen, gekneusd
• 2 tl chilipoeder
• 150 g cashewnoten
• 2 zoete aardappels, 2 wortels, 2 aardappels en 2 pastinaken, alle geschild en in blokjes
• 400 ml bouillon
• 300 ml kokosmelk (light)
• 100 ml Griekse yoghurt
• handvol koriander, grof gehakt
Deze waanzinnige korma moet even een half uurtje pruttelen, maar dan heb je uiteindelijk wel een ongelooflijk smaakvol gerecht op tafel staan!
1. Verhit de olie en bak de uisnippers en preiringen tot ze zacht zijn. Voeg knoflook, gember en specerijen toe, roer een paar minuten en voeg dan twee derde van de cashewnoten en alle groenten toe.
2. Laat 5 minuten smoren en voeg dan bouillon en kokosmelk toe. Laat de korma afgedekt 30 minuten zacht koken.
3. Roer de yoghurt en de rest van de noten erdoor. Geef er rijst bij en flink wat koriander.