Kook ‘s op een andere manier met koolvis en combineer hem met een marinade van kokosroom en rum. Serveer met een smaakvolle salade on the side.
1. Leg de visfilets in een ondiepe, ruime schaal.
2. Meng de rest van de ingrediënten in een kom en schenk over de vis. Dek af met vershoudfolieen zet 1 uur in de koelkast.
3. Verhit de grillpan of grillplaat tot-ie medium heet is. Rooster de visfilets ongeveer 6 minuten per kant, tot het visvlees bijna uiteenvalt. Na circa 12 minuten zijn de visfilets dan gaar. Voor bereiding in de oven leg je de filets met wat van de marinade in een braadslede en bak je ze 12 minuten bij 190 ºC. Besprenkel de vis eventueel met wat marinade en serveer met een groene salade en spicy koolsla.
Per portie 253 kcal, 4,4 g vet (2,2 g verzadigd),
23,8 g eiwit, 0,9 g koolhydraten, 0,5 g suikers
6 personen
• 6 koolvisfilets à 120 g
• 250 ml donkere rum
• 125 ml kokosmelk
• ½ scotch bonnet (hete chilipeper), zaadjes verwijderd, gesneden
• geraspte schil van 2 citroenen
• handvol gehakte koriander
• 1½ el piment
• olijfolie, voor erbij (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.