Koolvis met rum, kokos & chilipeper

Ingrediënten

6 personen

• 6 koolvisfilets à 120 g

• 250 ml donkere rum

• 125 ml kokosmelk

• ½ scotch bonnet (hete chilipeper), zaadjes verwijderd, gesneden

• geraspte schil van 2 citroenen

• handvol gehakte koriander

• 1½ el piment

• olijfolie, voor erbij (optioneel)

Bereiding

Kook ‘s op een andere manier met koolvis en combineer hem met een marinade van kokosroom en rum. Serveer met een smaakvolle salade on the side. 

1. Leg de visfilets in een ondiepe, ruime schaal.

2. Meng de rest van de ingrediënten in een kom en schenk over de vis. Dek af met vershoudfolieen zet 1 uur in de koelkast.

3. Verhit de grillpan of grillplaat tot-ie medium heet is. Rooster de visfilets ongeveer 6 minuten per kant, tot het visvlees bijna uiteenvalt. Na circa 12 minuten zijn de visfilets dan gaar. Voor bereiding in de oven leg je de filets met wat van de marinade in een braadslede en bak je ze 12 minuten bij 190 ºC. Besprenkel de vis eventueel met wat marinade en serveer met een groene salade en spicy koolsla.


Per portie 253 kcal, 4,4 g vet (2,2 g verzadigd),
23,8 g eiwit, 0,9 g koolhydraten, 0,5 g suikers