Zei er iemand zomer? Geef je gin cocktail een frisse twist door koriander en rozenblaadjes eraan toe te voegen. Dit is een echte showstopper om eens te proberen!
1 Doe voor het zoutige rozenwater de rozenblaadjes, suiker en het zout in een vijzel en stamp ze fijn. Doe het mengsel over in een ondiepe kom en houd zolang apart.
2 Pureer de komkommer samen met de koriander en het appelsap in een blender en giet het mengsel dan door een zeef, zodat je het sap overhoudt.
3 Schenk de 3 eetlepels rozenwater in een ondiepe kom, doop de rand van 2 longdrinkglazen erin en doop die daarna in de zoutige rozensuiker voor een mooi sierrandje ‒ herhaal eventueel als het de eerste keer niet voldoende aan de rand blijft plakken.
2 personen
• ½ komkommer, in stukjes
• 1 takje koriander
• 200 ml appelsap
• 3 el rozenwater
• 4 handenvol ijsblokjes, voor erbij
• 75 ml gin
Zoutige rozensuiker
• 1 el eetbare gedroogde rozenblaadjes
• 4 el fijne kristalsuiker
• 1 tl zeezout
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.