komkommer-gincocktail

Intro

Zei er iemand zomer? Geef je gin cocktail een frisse twist door koriander en rozenblaadjes eraan toe te voegen. Dit is een echte showstopper om eens te proberen!

Ingrediënten

2 personen

• ½ komkommer, in stukjes

• 1 takje koriander

• 200 ml appelsap

• 3 el rozenwater 

• 4 handenvol ijsblokjes, voor erbij

• 75 ml gin



Zoutige rozensuiker

• 1 el eetbare gedroogde rozenblaadjes 

• 4 el fijne kristalsuiker

• 1 tl zeezout

Bereiding



1 Doe voor het zoutige rozenwater de rozenblaadjes, suiker en het zout in een vijzel en stamp ze fijn. Doe het mengsel over in een ondiepe kom en houd zolang apart.

2 Pureer de komkommer samen met de koriander en het appelsap in een blender en giet het mengsel dan door een zeef, zodat je het sap overhoudt.

3 Schenk de 3 eetlepels rozenwater in een ondiepe kom, doop de rand van 2 longdrinkglazen erin en doop die daarna in de zoutige rozensuiker voor een mooi sierrandje ‒ herhaal eventueel als het de eerste keer niet voldoende aan de rand blijft plakken.