Heb jij weleens gekookt of gebakken met pulp dat je overhoudt uit het persen van sap met een sapcentrifuge? Zou je eens moeten doen! De vezels zijn een verrassende toevoeging aan of vervanging in cake-, taart- of muffinbeslag voor verrukkelijke zoete of hartige baksels. Experimenteer eens met ambachtelijke groentebroden of wat dacht je van deze tropische kokos-ananascake?
Ananassmoothie
1. Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers ze op de hoogste stand. Bewaar de pulp voor de kokos-ananascake.
Kokos-ananascake
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een cakeblik in (25,5 cm x 12 cm).
2. Klop in een kom de boter en suiker tot een licht en luchtig beslag. Voeg geleidelijk het losgeklopte ei toe.
3. Meng de room, bloem, het bakpoeder, zout en de pulp in een aparte kom. Schep de helft ervan luchtig door het beslag. Schep daarna ook de andere helft er voorzichtig door.
4. Doe het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een ingevet mes. Bak de cake in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen, snijd in dikke plakken en serveer.
Credtis Fotografie Rob van der Vet; Styling Esther de Munnik; Recepten, foodstyling en productie Ingmar Niezen
Voor 10-12 personen
Ananassmoothie
Voor 600 ml
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.