Deze koekjes zijn super leuk om samen met kinderen te maken. Een tikkeltje zoet met een twist van gember en witte chocolade.
1 Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Mix de boter en suiker romig.
2 Roer de melk erdoor en zeef het meel erbij. Voeg chocolade, gember, siroop en abrikoos toe en vorm een stevig deeg. Schep lepels op de bakplaten en bak goudbruin in 15–20 minuten. Laat de koekjes afkoelen.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
20–30 stuks
• 225 g boter, op kamertemperatuur
• 225 g fijne kristal- of rietsuiker
• 175 ml gecondenseerde melk
• 350 g zelfrijzend bakmeel
• 150 g witte chocolade, in stukjes
• 50 g stemgember, grof gehakt met wat siroop
• 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.