Koekjes met abrikoos & gember

Ingrediënten

20–30 stuks

• 225 g boter, op kamertemperatuur

• 225 g fijne kristal- of rietsuiker

• 175 ml gecondenseerde melk

• 350 g zelfrijzend bakmeel

• 150 g witte chocolade, in stukjes

• 50 g stemgember, grof gehakt met wat siroop

• 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes

Bereiding

Deze koekjes zijn super leuk om samen met kinderen te maken. Een tikkeltje zoet met een twist van gember en witte chocolade. 


1 Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Mix de boter en suiker romig.

2 Roer de melk erdoor en zeef het meel erbij. Voeg chocolade, gember, siroop en abrikoos toe en vorm een stevig deeg. Schep lepels op de bakplaten en bak goudbruin in 15–20 minuten. Laat de koekjes afkoelen.

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten