Met knolraap maak je zoetere chips dan met aardappel; de chipjes smaken heerlijk op zich of met een dip.
1. Verhit de olie in een diepe steelpan tot 180 ºC.
2. Laat de plakjes knolraap erin zakken in 4 porties (wees voorzichtig – hete olie kan spatten) en frituur ze 1–2 minuten, tot de randen goudbruin worden.
3. Neem ze uit de olie met een schuimspaan, laat ze op een met keukenpapier bekleed dienblad uitlekken, bestrooi met zout en paprikapoeder en serveer.
6 personen
• 500 ml zonnebloemolie
• 4 kleine knolrapen, in zo dun mogelijke plakjes
• 1 tl zout
• snufje paprikapoeder
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.