Is het geen plaatje, deze klassiek Franse omgekeerde appeltaart? De karamel en frisse appel vormen een perfecte smaakcombinatie. Serveer lauwwarm met een bol roomijs. Genieten!
1 Verwarm de oven voor op 190˚C.
2 Doe suiker, calvados, vanillemerg en -stokje in de pan. Los de suiker op en kook tot een lichtbruine karamel.
3 Roer de appels erdoor; kook 5 minuten tot ze zacht zijn. Roer de boter erdoor en leg het bladerdeeg erop. Overhangende randen in de pan duwen met een lepel.
4 Bak 25-30 minuten, of tot de tarte goudbruin is. Leg nu een groot bord op de pan en draai het geheel snel, maar voorzichtig om. Gebruik een ovenwant! Laat iets afkoelen. Serveer met crème fraîche of ijs.
Fotografie en recept Jamie Oliver
6 personen
• bloem
• 1 bladerdeeg op rol
• 100 g fijne kristalsuiker
• 100 ml calvados
• merg van 1 vanillestokje
• 5 kleine appels (ca. 800 g), zuur en zoet, geschild, dwars doorgesneden, klokhuis verwijderd
• 50 g boter, in blokjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.