Kip yakitori met wortel-sesamsalade

Kip yakitori met wortel-sesamsalade

De taresaus geeft deze spiesjes hun smaak. De saus kan verbranden, dus houd de spiesjes in de gaten en schuif ze van de hitte weg als dat nodig is.

Bereiding

1. Maak de taresaus: breng de ingrediënten op het fornuis, in een pannetje op matig-laag vuur, aan de kook. Laat in 15-20 minuten tot de helft inkoken. Verdeel de saus over twee kommetjes en laat afkoelen. De ene helft wordt gebruikt als dipsaus, de andere om de spiesjes tijdens het grillen mee te bestrijken. Door de saus over twee kommetjes te verdelen, voorkom je kruisbesmetting door het rauwe vlees.

2. Maak de salade: schep de paprika, wortel en lente-ui door elkaar met het sesamzaad, de sesamolie en rijstazijn. Breng op smaak met zout en peper.

3. Rijg de blokjes kip en stukjes lente-ui om en om aan de metalen prikkers en besprenkel ze rondom met 1 eetlepel plantaardige olie.

4. Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen .

5. Leg de spiesjes op het grillrooster, boven de houtskool. Neem een kommetje saus en bestrijk de kip met een siliconen bakkwastje rondom met de saus. Sluit het deksel van de barbecue. Keer de spiesjes na 2-3 minuten en bestrijk ze weer met saus. Ga zo verder met keren en bestrijken tot de kip gaar is (10-12 minuten, afhankelijk van hoe dik de kipblokjes zijn).

6. Dien de spiesjes op met de salade en het andere kommetje saus.

Voor 6 personen

  • 700 g kippendijfilets, in blokjes van 3 cm
  • 1 bosje lente-uien, ingekort, in stukjes van 3 cm
  • 1 el plantaardige olie

Voor de taresaus

  • 7 el sojasaus
  • 7 el mirin
  • 7 el sake
  • 1 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
  • 2 tl bruine basterdsuiker

Voor de salade

  • 1 rode paprika, in luciferreepjes
  • 3 wortels, in luciferreepjes
  • 3 lente-uien, in reepjes
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • 2 el sesamolie
  • 2 el rijstazijn
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Je hebt ook 6 lange, metalen prikkers nodig


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine