Kip yakitori met wortel-sesamsalade

Intro

De taresaus geeft deze spiesjes hun smaak. De saus kan verbranden, dus houd de spiesjes in de gaten en schuif ze van de hitte weg als dat nodig is.

Ingrediƫnten

Voor 6 personen

Voor de taresaus

Voor de salade

Je hebt ook 6 lange, metalen prikkers nodig

Bereiding

1. Maak de taresaus: breng de ingrediƫnten op het fornuis, in een pannetje op matig-laag vuur, aan de kook. Laat in 15-20 minuten tot de helft inkoken. Verdeel de saus over twee kommetjes en laat afkoelen. De ene helft wordt gebruikt als dipsaus, de andere om de spiesjes tijdens het grillen mee te bestrijken. Door de saus over twee kommetjes te verdelen, voorkom je kruisbesmetting door het rauwe vlees.

2. Maak de salade: schep de paprika, wortel en lente-ui door elkaar met het sesamzaad, de sesamolie en rijstazijn. Breng op smaak met zout en peper.

3. Rijg de blokjes kip en stukjes lente-ui om en om aan de metalen prikkers en besprenkel ze rondom met 1 eetlepel plantaardige olie.

4. Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen .

5. Leg de spiesjes op het grillrooster, boven de houtskool. Neem een kommetje saus en bestrijk de kip met een siliconen bakkwastje rondom met de saus. Sluit het deksel van de barbecue. Keer de spiesjes na 2-3 minuten en bestrijk ze weer met saus. Ga zo verder met keren en bestrijken tot de kip gaar is (10-12 minuten, afhankelijk van hoe dik de kipblokjes zijn).

6. Dien de spiesjes op met de salade en het andere kommetje saus.