1 Kook de aardappeltjes in 12–15 minuten gaar in een pan water met wat zout. Giet ze af, snijd de wat grotere exemplaren doormidden en doe ze over in een ovenschaal. Druppel er 3 el van de olie en de balsamicoazijn over, bestrooi ze met wat zout en peper, en schep ze door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2 Meng de mascarpone knoflook, peterselie en geraspte citroenschil in een kom, en voeg zout en peper naar smaak toe. Maak in de zijkant van elke kipfilet een inkeping van 4 cm, schep het mascarponemengsel erin en wikkel dan 2 plakjes pancetta om elke filet. Verhit de rest van de olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur en braad de kipfilets 2 min. per kant aan, tot ze bruin zijn.
3 Leg ze op de aardappeltjes, bestrooi ze met de rozemarijn en bak het gerecht 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Dek het gerecht af en laat het 5 min. rusten voor je het opdient.
4 PERSONEN
• 600 g nieuwe aardappeltjes
• 4 el olijfolie
• 3 el balsamicoazijn
• 4 el mascarpone
• 1 teen knoflook, geperst
• 1 el fijngehakte peterselie
• geraspte schil van 1 citroen
• 4 kipfilets, met vel
• 8 plakjes pancetta
• naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.