We doen in deze feestmaand natuurlijk er allemaal net een schepje bovenop. We pakken extra uit met extra lekkere maaltijden. Heerlijk natuurlijk. Maar tussen al die overvloed heb je misschien ook wel eens zin in wat simpelers. Dit toetje met kaneelsinaasappels is bedrieglijk eenvoudig. De kruiden combineren heerlijk met de rijke volle smaak van de frisse sinaasappels. Een perfecte afsluiter van een rijke maaltijd enne … heeeel makkelijk!
1. Snijd een van de sinaasappels doormidden en knijp het sap er boven een pannetje uit. Breng het samen met de afgemeten hoeveelheid water en de specerijen langzaam aan de kook. Haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen om de smaken in te laten trekken.
2. Schil ondertussen de rest van de sinaasappels en verwijder hierbij ook alle witte velletjes. Snijd ze in plakken van 5 mm dik en leg ze op een groot plat bord, of verdeel ze over 4 kleinere. Schenk het kruidige sinaasappelsap erover en strooi er voor het opdienen nog wat extra kaneel overheen.
Voor 4, veganistisch, glutenvrij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.