Kaneel sinaasappels

Intro

We doen in deze feestmaand natuurlijk er allemaal net een schepje bovenop. We pakken extra uit met extra lekkere maaltijden. Heerlijk natuurlijk. Maar tussen al die overvloed heb je misschien ook wel eens zin in wat simpelers. Dit toetje met kaneelsinaasappels is bedrieglijk eenvoudig. De kruiden combineren heerlijk met de rijke volle smaak van de frisse sinaasappels. Een perfecte afsluiter van een rijke maaltijd enne … heeeel makkelijk!

Ingrediënten

Voor 4, veganistisch, glutenvrij

Bereiding1. Snijd een van de sinaasappels doormidden en knijp het sap er boven een pannetje uit. Breng het samen met de afgemeten hoeveelheid water en de specerijen langzaam aan de kook. Haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen om de smaken in te laten trekken.

2. Schil ondertussen de rest van de sinaasappels en verwijder hierbij ook alle witte velletjes. Snijd ze in plakken van 5 mm dik en leg ze op een groot plat bord, of verdeel ze over 4 kleinere. Schenk het kruidige sinaasappelsap erover en strooi er voor het opdienen nog wat extra kaneel overheen.