Indonesische maiskoekjes

Indonesische maiskoekjes

Deze perkedel jagung zijn maiskoekjes die in Indonesië worden gegeten als streetfood. Een heerlijk hapje dat bij iedereen in de smaak valt.

Ingredienten

1. Maak het beslag door de bloem en maizena in een ruime kom te mengen. Klop het ei erdoor en scheut voor scheut het water tot je een klontvrij beslag hebt.

2. Roer de ketumbar, djahe, kunjit, witte peper en het zout erdoor.

3. Doe de mais, lente-ui, lombok, knoflook en selderij bij het beslag en meng goed.

4. Verhit de olie in een koekenpan. Schep per maiskoekje een volle eetlepel beslag in de pan. Bak er een paar tegelijk.

5. Bak de koekjes op middelhoog vuur tot de onderkant goudbruin en krokant is, draai om en bak de andere kant. Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Ga zo door tot al het beslag gebruikt is.

Dit recept komt uit Vega Blauw – Uitgeverij Terra

Voor 16 stuks

  • 40 g bloem
  • 40 g maizena
  • 1 ei, geklopt
  • 100 ml koud water
  • 1 tl ketumbar (gemalen koriander)
  • 1 tl djahe (gemalen gember)
  • ½ tl kunjit (gemalen geelwortel)
  • 1 tl gemalen witte peper
  • 1½ tl zout
  • 300 g maiskorrels (uit blik), goed uitgelekt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 rode lombok (Spaanse peper), fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes selderij, grofgehakt
  • 100 ml olie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief